Kalkoen Saltimbocca met witte wijnsaus

Dit jaar geen zin in het klassieke wildstoofpotje of gourmet? Ontdek onze verrassende en supermakkelijke Italiaanse Saltimbocca van kalkoen uit de workshop ‘Easy eindejaar’.  Snel, lekker en ideaal om in grote porties te maken.

    Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 kalkoenlapjes
  • 2 el geklaarde boter
  • 4 sneetjes gandaham
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 150 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 el geklaarde boter
  • 400 ml witte wijn
  • 400 ml kippenfond
  • 400 ml culinaire room
  • snuifje witte peper

    Bereiding

  1. Pel en versnipper de sjalot.
  2. Stoof de sjalot snippers aan in de boter (maar laat ze niet verkleuren).
  3. Voeg de witte wijn en de kippenfond toe en laat tot de helft inkoken.
  4. Voeg dan de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  5. Breng op smaak met een snuifje witte peper.
  6. Breng een kookpot met licht gezouten water aan de kook.
  7. Snij de tomaat en de mozzarella in schijfjes.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout.
  10. Laat de boter smelten in een pan en bak de lapjes langs één kant bruin.
  11. Draai ze om en beleg ze met Gandaham, een schijfje tomaat en mozzarella. Bestrooi ze tenslotte met de Italiaanse kruiden.
  12. Plaats de kalkoenlapjes in de oven gedurende 10 tot 15 min. De gaartijd hangt af van de dikte van je lapjes. Dikke lapjes zullen eerder 15min moeten garen.
  13. Kook intussen de tagliatelle beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  14. Giet de tagliatelle af en meng er de olijfolie onder.
  15. Schik de tagliatelle op de borden en leg hierop de kalkoenlapjes.
  16. Werk af met de witte wijnsaus en enkele blaadjes platte peterselie.

Bekijk de video: