Hot Steak

Hotdogs met nét dat tikkeltje meer? Onze ‘hot steak’ bewijst dat het kan! Pittige stukjes kort gebakken biefstuk, cheddar-saus, bbq-saus en dat allemaal samen op een baguette. Niemand kan weerstaan aan de ster uit onze workshop ‘Hotdogs deluxe’.

    Ingrediënten

  • 4 baguettes met kruidenboter
  • 400 g rumsteak
  • gedroogde uitjes
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl lookpoeder
  • 0.5 kl koriander (gedroogd)
  • 1 kl zout
  • 4 kl kandijsuiker
  • 0.5 kl pilipili
  • 1 ui
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • 50 ml tomato ketchup
  • 250 ml tomatenpassata
  • 3 el worchestershiresaus
  • 1 blokje bouillon voor vlees
  • arachideolie
  • 100 ml room
  • 100 g cheddar (smeltkaas)

    Bereiding

  1. Meng alle ingredïenten voor de rub.
  2. Snij de rumsteak in plakjes van ½ cm.
  3. Roer er de rub onder. Plaats in de koelkast tot gebruik.
  4. Pel de ui en snij in halve ringen.
  5. Verhit 3 el arachideolie in een kookpot.
  6. Bak de ui glazig.
  7. Voeg het gerookt spek toe en roer goed door.
  8. Blus met ketchup en tomatenpassata.
  9. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de worchestershiresaus en de kandijsuiker toe.
  10. Breng aan de kook en laat 15’ rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel.
  11. Verwijder het spek na kooktijd.
  12. Breng de room aan de kook.
  13. Roer er de cheddar door met een klopper tot deze volledig is gesmolten.
  14. Hou warm op een zacht vuur.
  15. Warm de oven voor op 200°C.
  16. Snij het lookbrood open (niet volledig doorsnijden).
  17. Plaats 10’ in de oven op een ovenplaat met bakpapier.
  18. Verhit arachideolie in een bakpan.
  19. Laat aan beide zijden kort bakken.
  20. Smeer BBQ-saus op het lookbrood. Beleg met steak. Overgiet met wat cheddar en werk af met gedroogde uitjes.
  21. Tips: BBQ-saus kan je ook kant-en-klaar kopen, zo bespaar je wat tijd en staat dit heerlijk gerechtje na 15’ op tafel.

Bekijk de video :