Hoe pof en pel je kastanjes?

Recept

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 40

Barbecue met bier

In deze kookworkshop krijg je een biertasting en BBQ-masterclass in 1. Klinkt goed, toch?

€ 70

Maestro apero najaar

Maak samen met je team verrassende hapjes en drankjes!

€ 40

De Thaise keuken

Fan van exotische gerechten? In deze workshop maak je een volledig menu klaar op Thaise wijze.

€ 80

A Dinner to Die for

Leer je collega’s beter kennen door samen een moord te ontrafelen terwijl jullie een lekker diner klaarmaken en eten.

€ 40

Zondags brunchen

Van home made croissants met banaan tot hartige broodtaart. Ontdek in deze workshop makkelijke en verrassende recepten voor je volgende brunch.

€ 40

Op ontdekking in de wereldkeuken

In deze workshop ga je aan de slag met exotische ingrediënten uit de wereldkeuken om de lekkerste gerechten te maken.

€ 40

Easy Italian

Eenvoud en authenticiteit, dat is de Italiaanse keuken. Tijdens deze kookworkshop ontdekken we makkelijke recepten!

€ 40

vernieuwd

Winterse BBQ

Een gezellige winterbarbecue is top! Maak in deze workshop heerlijk warme bijgerechten en hartverwarmende grillades.

€ 40

Glutenvrij en lactosevrij bakken

Eet jij of iemand van je familie gluten- of lactosevrij? In deze workshop leer je zelf bakken zonder gluten of lactose.