Hoe pof en pel je kastanjes?

Recept

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 38

Muesli of granola: go nuts!

Fan van muesli of granola? Ontdek in deze workshop klassieke en bijzondere combinaties om je eigen mix samen te stellen.

€ 38

Japans buffet

Ontdek in deze kookworkshop de typische ingrediënten die de Japanse keuken zo speciaal maken: wasabi, mirin, shoyu ...

€ 38

Op ontdekking in de wereldkeuken

In deze workshop ga je aan de slag met exotische ingrediënten uit de wereldkeuken om de lekkerste gerechten te maken.

€ 38

nieuw

Peulvruchten, onbekend is onbemind

Linzen, (kikker)erwten en bonen zijn veelzijdig en gezond! In deze workshop maken we allerlei voedzame en lekkere gerechten met peulvruchten.

€ 38

De Noord-Amerikaanse keuken

Noord-Amerika is méér dan alleen fastfood. In deze workshop maak je een mix van typische gerechten uit de Verenigde Staten.

€ 38

Gezellige (Paas)brunch

Start je dag met een heerlijke brunch voor heel het gezin. Pure verwennerij!

€ 38

Energiek ontbijt on-the-go

“Geen tijd om te ontbijten!” Dat zeg je nooit meer na deze workshop vol makkelijke en evenwichtige ontbijtinspiratie.

€ 38

Maaltijdsalades & dressings

Ontdek tijdens deze kookworkshop hoe een lekker vullende salade eruitziet.

€ 42

prijs voor 2

Koken is kinderspel: kleine hapjes

Leer je kleine chef de eerste kneepjes van het kookvak door samen kleine, gemakkelijke en gezellige hapjes te maken.