Gezonde bounty

Helemaal gek op de bounty? Ontdek hier hoe je een gezonde versie kan maken van deze chocoladereep met kokosvulling.

    Ingrediënten

  • 5 dadels medjoul
  • 50 g notenmengeling
  • 3.5 el kokosolie
  • 100 g kokospoeder
  • 2 el honing
  • 150 g pure chocolade
  • kokospoeder of kokosschilfers

    Bereiding

  1. Ontpit de dadels en week de dadels 5’ in heet water.
  2. Doe de dadels samen met de notenmengeling in een hakmolentje en hak fijn.
  3. Smelt 1,5 eetlepel kokosolie in een pannetje en voeg toe aan het mengsel.
  4. Verdeel de eerste laag dun over de silicone vorm en plaats in de vriezer.
  5. Smelt opnieuw 2 eetlepels kokosolie.
  6. Meng deze met het kokospoeder, de honing en 1 eetlepel water.
  7. Leg deze laag op de noten-dadellaag.
  8. Zet de vorm, terwijl de chocolade smelt, opnieuw even in de diepvries.
  9. Breek de pure chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
  10. (= Doe hem in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.)
  11. Giet de gesmolten chocolade over de kokoslaag in de vormpjes. Werk eventueel nog af met wat kokosschilfers of kokospoeder. Laat 1 uur opstijven in de diepvries.
  12. Haal na een uurtje uit de vriezer, ontvorm en laat 15’ uit de vriezer op kamertemperatuur komen.