Gemarineerde scampi's met dille mayonaise

Een topgerechtje voor de zomer: licht, origineel en snel klaar. In Zweden weten ze al eeuwen dat de fijne smaak van dille bijzonder goed samengaat met vis en schelpdieren. Hier zorgt dillemayonaise voor de finishing touch.

    Ingrediënten

  • 16 scampi's
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 sinaasappel bio
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 plantje dille
  • 1 eidooier
  • 2 el citroensap
  • 1 kl mosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 16 brochettestokjes

    Bereiding

  1. Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.
  3. Rasp de schil van ½ sinaasappel en pers vervolgens het vruchtvlees uit.
  4. Meng de sjalot, de knoflook, de schil en het sap van de sinaasappel onder de olijfolie en kruid met het paprikapoeder, de kurkuma en zwarte peper.
  5. Doe de scampi’s in een plastiek zak en giet er de marinade over. Doe de zak dicht en laat rusten in de koelkast.
  6. Snipper de dille fijn.
  7. Pel de knoflook en snipper fijn.
  8. Meng in een maatbeker de eidooier samen met het citroensap en de mosterd los.
  9. Voeg straalsgewijs de zonnebloemolie toe aan de eidooier en mix met staafmixer tot je een gebonden saus krijgt.
  10. Meng er de dille en het knoflook onder en breng op smaak met peper en zout.
  11. Haal de scampi’s uit de zak en steek ze per 4 op een brochettestokje.
  12. Bak de scampi’s gedurende 2’ langs elke kant op de bbq indirect.

Bekijk de video: