Een topgerechtje voor de zomer: licht, origineel en snel klaar. In Zweden weten ze al eeuwen dat de fijne smaak van dille bijzonder goed samengaat met vis en schelpdieren. Hier zorgt dillemayonaise voor de finishing touch.
- 16 scampi's
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 0.5 sinaasappel bio
- 5 el olijfolie
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 1 plantje dille
- 1 eidooier
- 2 el citroensap
- 1 kl mosterd
- 200 ml zonnebloemolie
- 16 brochettestokjes
Ingrediënten
- Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
- Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.
- Rasp de schil van ½ sinaasappel en pers vervolgens het vruchtvlees uit.
- Meng de sjalot, de knoflook, de schil en het sap van de sinaasappel onder de olijfolie en kruid met het paprikapoeder, de kurkuma en zwarte peper.
- Doe de scampi’s in een plastiek zak en giet er de marinade over. Doe de zak dicht en laat rusten in de koelkast.
- Snipper de dille fijn.
- Pel de knoflook en snipper fijn.
- Meng in een maatbeker de eidooier samen met het citroensap en de mosterd los.
- Voeg straalsgewijs de zonnebloemolie toe aan de eidooier en mix met staafmixer tot je een gebonden saus krijgt.
- Meng er de dille en het knoflook onder en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de scampi’s uit de zak en steek ze per 4 op een brochettestokje.
- Bak de scampi’s gedurende 2’ langs elke kant op de bbq indirect.