Geitenkaasrolletjes

Als apero of voor een gezellige tapasavond: pak je gasten helemaal in met deze geitenkaasrolletjes op de wijze van Syvie-Anne.

    Ingrediënten

  • 1 zachte geitenkaas
  • 4 grote sneden toastbrood
  • 4 el vijgenconfituur
  • rucola
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • 20 g boter

    Bereiding

  1. Verwijder de korst van het toastbrood.
  2. Druk het toastbrood plat met een deegrol om fijne sneden te krijgen.
  3. Bestrijk de rand van het brood met de verse geitenkaas.
  4. Schep de vijgenconfituur op de sneden.
  5. Plaats er enkele blaadjes verse rucola op. Kruid met peper.
  6. Rol de broodsneetjes toe.
  7. Laat de boter smelten.
  8. Leg de rolletjes toastbrood in de gesmolten boter.
  9. Bestrooi rijkelijk met sesamzaad en maanzaad.
  10. Verwarm een andere pan.
  11. Bak de rolletjes goudbruin en leg ze vervolgens op keukenpapier.
  12. Snij ieder rolletje in 2 of meer stukken, om als voorgerecht of hapje op te dienen. Plaats de rolletjes op een bord en werk af met nog wat rucola.

Bekijk de video: