Binnenkort een gezellige BBQ gepland? Wat dacht je van gegrilde worteltjes met een vleugje sinaasappel, simpel én lekker! Onze lesgever Bart toont hoe je deze groente klaarmaakt volgens het recept uit onze BBQ-workshop.
Ingrediënten
1 bosje fijne wortelen
1 sinaasappel
2 el olijfolie
peper en zout
Bereiding
Schil de wortelen en kook ze krokant in lichtgezouten water. Giet af en laat snel afkoelen.
Rasp intussen de schil van de sinaasappel (niet het wit).
Bestrijk met olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met wat sinaasappelzeste. Rooster ± 10 min. op indirect vuur.
Pers een halve sinaasappel over de wortelen en gril nog 5 min.
Tip: Deze wortelen smaken overheerlijk met een beetje rucola. Geen rucola in huis? Gebruik dan het loof van de wortelen, wel eerst even goed spoelen.
Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?
Heerlijke sauzen en gerechten met kalfsfond
Recept
Kalfsfond, onmisbaar in de keuken als basis voor sauzen, soepen, terrines en ragouts. Ontdek de meest ge(s)maakte gerechten met de kalfsfonds van Lacroix.
Broodkrans met pesto en kerstomaten
Recept
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!