Gazpacho van rode biet met pompoenpitten en dille

Feestelijk met gazpacho, ga dan voor deze versie met rode biet. Bij deze gazpacho horen verfijnde toppings: een lepeltje zure room, pompoenpitten en verse plukjes dille. Smaak verzekerd!

    Ingrediënten

  • 250 g gestoomde rode bieten
  • 2 appels
  • 1 komkommer
  • 1 citroen (sap)
  • 3 el sojasaus
  • 2 lente-uien
  • 2 rijpe avocado's
  • 0.5 plantje dille
  • 3 el pompoenpitten
  • 150 g zure room

    Bereiding

  1. Was en schil de komkommer en de appels.
  2. Snij ze in kleine stukken, alsook de rode biet.
  3. Snipper de lente-uien fijn en pers het sap uit de citroen.
  4. Giet 1 l water in een blender en voeg de rode biet, de appel, de komkommer, het citroensap, de sojasaus en de lente-ui toe. Mix tot een romige soep.
  5. Snij de avocado in twee. Verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in grote stukken. Voeg de avocado toe aan de soep en mix opnieuw.
  6. Proef en breng met peper en zout op smaak indien nodig. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur in kleine glaasjes.
  7. Werk af met verse dille, pompoenpitten, zure room en zwarte peper.