Fishpie met zalm, ansjovis en spinazie

Maak het jezelf makkelijk met deze heerlijke fish pie met zalm, ansjovis en spinazie uit onze workshop ‘Heerlijke ovenschotels’. Perfect op voorhand én in grotere porties te maken.

    Ingrediënten

  • 600 g zalmhaasje
  • 400 g spaghettigroenten (DV)
  • 200 g babyspinazie
  • 50 g tarwebloem
  • 400 ml visfond
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml sojaroom
  • 1 limoen
  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 100 g kruidenpaneermeel
  • nootmuskaat
  • boter

    Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook 20’ gaar in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen na gaartijd af en laat drogen op een zacht vuur tot het vocht volledig is verdwenen.
  3. Snij de ansjovisfilets in stukjes en voeg samen met de melk en 2 el boter toe aan de aardappelen. Stamp tot een grove puree.
  4. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  5. Verhit 2 el boter in een kookpot.
  6. Bak de spaghettigroenten bijna gaar.
  7. Bestrooi de groenten met de tarwebloem en roer goed om.
  8. Voeg de sojaroom en de visfond toe en breng al roerend aan de kook.
  9. Laat enkele minuten doorkoken tot een dikke saus.
  10. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.
  11. Kruid met zwarte peper, zout en limoensap (naar smaak).
  12. Verwarm de oven voor op 180°C.
  13. Verdeel de groenten met de saus over de bodem van een ovenschotel.
  14. Snij de zalm in blokjes van +/- 3 op 3 cm en verdeel over de groenten.
  15. Bedek met de grove puree en een laagje kruidenpaneermeel.
  16. Plaats 30’ in de oven.

Bekijk de video: