Courgettedip met yoghurt en munt

Tijd om ramen en deuren open te gooien en volop van de zon te genieten. Met een frisse cocktail en een zomers hapje, waan je je in één vingerknip op een zuiders terras!

    Ingrediënten

  • 600 g kleine stevige courgettes
  • 6 tenen knoflook (ongeveer 30 g)
  • 2 el olijfolie
  • 50 g halfvolle yoghurt
  • 2 takjes munt

    Bereiding

  1. Snij de courgettes horizontaal doormidden en vervolgens in kleine stukjes.
  2. Pel de tenen look en plet ze met de zijkant van een chefmes, zo komen de aroma’s makkelijker vrij.
  3. Doe de courgettes samen met de look in een steelpan en bestrooi met ½ kl zout. Overgiet met de olijfolie en zet onder deksel op een middelhoog vuur.
  4. Haal na 8 ‘ het deksel van de pan en roer door, de courgettes moeten vocht lossen.
  5. Zet het vuur iets lager en laat verder garen tot pulp. Roer regelmatig door tot ze helemaal zacht zijn.
  6. Voeg indien nodig 2 el water toe om aanbranden te vermijden.
  7. Breng op smaak met zout.
  8. Serveer warm of op kamertemperatuur met platbrood, yoghurt en verse munt.
  9. Bestrijk het brood met de courgettedip. Sprenkel er wat yoghurt over en bestrooi met gescheurde muntblaadjes

apero