Cote a l’os met chimichurri en bier-ginger cocktail

Wie anders dan de Argentijnen weten hoe je een côte à l’os met pittige chimichurri-saus klaarmaakt? Trakteer jezelf op een Ginger Beer cockail voor een Belgische finishing touch.

    Ingrediënten

  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • 5 takjes basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 10 ml + 4 el olijfolie
  • 1 rode piccanta
  • 2 kl xeres azijn
  • 1 kl citroensap
  • 1 dunne lende met been
  • ijsblokjes
  • 10 cl ginger ale
  • 12.5 cl jupiler
  • schijfje gember
  • 1 stengel limoengras
  • 1 steranijs

    Bereiding

  1. Pel de teentjes look en de sjalot en hak ze grof
  2. Snipper de takjes basilicum en de takjes oregano fijn.
  3. Snipper het ½ plantje platte peterselie fijn.
  4. Mix de look, de sjalot en de kruiden met 10 ml olijfolie tot een fijne marinade.
  5. Snij de rode piccantina overlangs in twee, verwijder de steel en de zaden en snipper de piccantina fijn. Meng door de marinade.
  6. Breng op smaak met de xeres azijn en het citroensap en kruid af met peper en zout.
  7. Strijk de dunne lende in met 2 el olijfolie en bak op de grill tegen het vuur gedurende 2 minuten langs elke kant.
  8. Verhoog de grill en laat nog +/- 20’ verder garen. Draai het vlees af en toe om.
  9. Snij de dunne lende in sneetjes. Serveer met de de chimichurri.
  10. Terwijl vlees gaart is er tijd om een lekkere cocktail te maken: de Jupiler ginger! Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en draai de ijsblokjes rond in het glas om het glas te koelen.
  11. Voeg ginger ale en Jupiler toe en roer alles goed om.
  12. Vul het glas tot de rand verder aan met ijsblokjes.
  13. Werk af met een schijfje gember, wat limoengras en 1 steranijs.

Bekijk de video: