In Frankrijk maken ze dit gebak met kersen maar niets houdt je tegen om naar hartenlust te experimenteren met ander fruit. Dit zoete comfort food uit de workshop ‘Lentetijd: feest voor iedereen’ smaakt heerlijk met een bolleke vanille-ijs of een toefke slagroom!
Ingrediënten
300 g seizoensfruit- of blauwe bessen, kersen, perzikken, nectarines of frambozen
125 g mascarpone
3 eieren
boter
3 el kristalsuiker
60 g patisseriebloem (of eventueel glutenvrije bloem)
poedersuiker
Bereiding
Neem een ronde quichevorm van ongeveer 28 cm diameter en smeer ze in met wat zachte boter.
Verwarm een oven voor op 200°C.
Verdeel het fruit over de bodem - snij het eventueel in stukjes en ontpit het. Klop met een mixer of een garde de mascarpone met de eieren, de kristal- en vanillesuiker en de bloem tot een soepel deeg.
Giet over het fruit en zet het 20-25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Laat afkoelen en serveer lauw of op kamertemperatuur. Strooi er wat poedersuiker over.
Tover een artisanale broodkrans met camembert op tafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
Caribbean sunset mocktail
Recept
Op zomerse dagen zorgt deze mocktail voor instant verkoeling. De ‘sunset orange’ kleur en Maraschinokers geven je een Caribisch vakantiegevoel. Ideaal voor bij de BBQ!
De gezonde magie van de tajine
Recept
Koken met de tajine is gezond. Ontdek tientallen recepten bij Colruyt Laagste Prijzen, Bio-Planet en Spar Colruyt Group. Smakelijk!