In Frankrijk maken ze dit gebak met kersen maar niets houdt je tegen om naar hartenlust te experimenteren met ander fruit. Dit zoete comfort food uit de workshop ‘Lentetijd: feest voor iedereen’ smaakt heerlijk met een bolleke vanille-ijs of een toefke slagroom!
Ingrediënten
300 g seizoensfruit- of blauwe bessen, kersen, perzikken, nectarines of frambozen
125 g mascarpone
3 eieren
boter
3 el kristalsuiker
60 g patisseriebloem (of eventueel glutenvrije bloem)
poedersuiker
Bereiding
Neem een ronde quichevorm van ongeveer 28 cm diameter en smeer ze in met wat zachte boter.
Verwarm een oven voor op 200°C.
Verdeel het fruit over de bodem - snij het eventueel in stukjes en ontpit het. Klop met een mixer of een garde de mascarpone met de eieren, de kristal- en vanillesuiker en de bloem tot een soepel deeg.
Giet over het fruit en zet het 20-25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Laat afkoelen en serveer lauw of op kamertemperatuur. Strooi er wat poedersuiker over.