In Frankrijk maken ze dit gebak met kersen maar niets houdt je tegen om naar hartenlust te experimenteren met ander fruit. Dit zoete comfort food uit de workshop ‘Lentetijd: feest voor iedereen’ smaakt heerlijk met een bolleke vanille-ijs of een toefke slagroom!
Ingrediënten
300 g seizoensfruit- of blauwe bessen, kersen, perzikken, nectarines of frambozen
125 g mascarpone
3 eieren
boter
3 el kristalsuiker
60 g patisseriebloem (of eventueel glutenvrije bloem)
poedersuiker
Bereiding
Neem een ronde quichevorm van ongeveer 28 cm diameter en smeer ze in met wat zachte boter.
Verwarm een oven voor op 200°C.
Verdeel het fruit over de bodem - snij het eventueel in stukjes en ontpit het. Klop met een mixer of een garde de mascarpone met de eieren, de kristal- en vanillesuiker en de bloem tot een soepel deeg.
Giet over het fruit en zet het 20-25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Laat afkoelen en serveer lauw of op kamertemperatuur. Strooi er wat poedersuiker over.
Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?
Heerlijke sauzen en gerechten met kalfsfond
Recept
Kalfsfond, onmisbaar in de keuken als basis voor sauzen, soepen, terrines en ragouts. Ontdek de meest ge(s)maakte gerechten met de kalfsfonds van Lacroix.
Broodkrans met pesto en kerstomaten
Recept
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!