Clafoutis met seizoensfruit

In Frankrijk maken ze dit gebak met kersen maar niets houdt je tegen om naar hartenlust te experimenteren met ander fruit. Dit zoete comfort food uit de workshop ‘Lentetijd: feest voor iedereen’ smaakt heerlijk met een bolleke vanille-ijs of een toefke slagroom!

    Ingrediënten

  • 300 g seizoensfruit- of blauwe bessen, kersen, perzikken, nectarines of frambozen
  • 125 g mascarpone
  • 3 eieren
  • boter
  • 3 el kristalsuiker
  • 60 g patisseriebloem (of eventueel glutenvrije bloem)
  • poedersuiker

    Bereiding

  1. Neem een ronde quichevorm van ongeveer 28 cm diameter en smeer ze in met wat zachte boter.
  2. Verwarm een oven voor op 200°C.
  3. Verdeel het fruit over de bodem - snij het eventueel in stukjes en ontpit het. Klop met een mixer of een garde de mascarpone met de eieren, de kristal- en vanillesuiker en de bloem tot een soepel deeg.
  4. Giet over het fruit en zet het 20-25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
  5. Laat afkoelen en serveer lauw of op kamertemperatuur. Strooi er wat poedersuiker over.
  6. De clafoutis bewaard 2 dagen in de koelkast.

Bekijk de video: