Buddakom

Je hebt ze misschien al op Instagram zien passeren: de buddhabowls. Deze kleurrijke kommetjes zitten niet alleen vol gezonde ingrediënten, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Toos maakt vandaag een veggie buddakom met groentenfritters.

    Ingrediënten

  • 125 g rijstmengeling
  • 100 g uitgelekte kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl Ras el hanout kruiden
  • Groenteballetjes
  • 50 g rucola
  • 50 g geraspte wortelen
  • 50 g kerstomaatjes
  • 25 g half zongedroogde tomaatjes
  • 25 g microgroenten
  • 80 g courgette (¼ courgette)
  • 50 g rode paprika (¼ paprika)
  • 30 g geraspte wortel
  • 40 g maïskorrels
  • 50 g de poivron rouge (¼ de poivron)
  • 30 ml water
  • 30 g havermeel
  • ½ plantje basilicum
  • Arachideolie
  • 1 avocado
  • 25 ml citroensap
  • 60 ml mayonaise

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en schep er het vruchtvlees uit.
  3. Doe samen met de mayonaise en het citroensap in het hakmolentje en mix tot een gladde saus.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Spoel de rijst grondig onder stromend water.
  6. Breng een pot ruim water aan de kook, voeg de rijst toe. Kook in 20’ à 25’ gaar en giet af.
  7. Dep de kikkererwten droog, doe ze in een ovenschotel en schep er de olijfolie door.
  8. Bestrooi met ras el hanout.
  9. Kruid met peper en zout en plaats 30’ in de oven samen met de groenteballetjes.
  10. Rasp alle groenten fijn
  11. Knijp het vocht uit de groenten met een kaasdoek en doe in een kom samen
  12. Maak papje van havermeel en water en meng onder de groenten
  13. Voeg zout en en fijngehakte basilicum toe
  14. Verwarm 15 ml arachideolie in een pan.
  15. Gebruik een ijsschep om 5 gelijke hoopjes beslag in de pan te scheppen.
  16. Duw de hoopjes iets plat en bak goudbruin en krokant aan beide zijden.
  17. Laat uitlekken op keukenpapier.
  18. Verdeel de rijst over kommen en schik er kikkererwten, groenteballetjes, rauwe groenten en fritters op.
  19. Smakelijk!

Bekijk de video hier: