Je hebt ze misschien al op Instagram zien passeren: de buddhabowls. Deze kleurrijke kommetjes zitten niet alleen vol gezonde ingrediënten, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Toos maakt vandaag een veggie buddakom met groentenfritters.
- 125 g rijstmengeling
- 100 g uitgelekte kikkererwten
- 1 el olijfolie
- 1 kl Ras el hanout kruiden
- Groenteballetjes
- 50 g rucola
- 50 g geraspte wortelen
- 50 g kerstomaatjes
- 25 g half zongedroogde tomaatjes
- 25 g microgroenten
- 80 g courgette (¼ courgette)
- 50 g rode paprika (¼ paprika)
- 30 g geraspte wortel
- 40 g maïskorrels
- 50 g de poivron rouge (¼ de poivron)
- 30 ml water
- 30 g havermeel
- ½ plantje basilicum
- Arachideolie
- 1 avocado
- 25 ml citroensap
- 60 ml mayonaise
Ingrediënten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en schep er het vruchtvlees uit.
- Doe samen met de mayonaise en het citroensap in het hakmolentje en mix tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Spoel de rijst grondig onder stromend water.
- Breng een pot ruim water aan de kook, voeg de rijst toe. Kook in 20’ à 25’ gaar en giet af.
- Dep de kikkererwten droog, doe ze in een ovenschotel en schep er de olijfolie door.
- Bestrooi met ras el hanout.
- Kruid met peper en zout en plaats 30’ in de oven samen met de groenteballetjes.
- Rasp alle groenten fijn
- Knijp het vocht uit de groenten met een kaasdoek en doe in een kom samen
- Maak papje van havermeel en water en meng onder de groenten
- Voeg zout en en fijngehakte basilicum toe
- Verwarm 15 ml arachideolie in een pan.
- Gebruik een ijsschep om 5 gelijke hoopjes beslag in de pan te scheppen.
- Duw de hoopjes iets plat en bak goudbruin en krokant aan beide zijden.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de rijst over kommen en schik er kikkererwten, groenteballetjes, rauwe groenten en fritters op.
- Smakelijk!