Broodje met geroosterde zoete aardappel en feta

Een veggie topper voor op jouw boterham! De verrassend zoete smaak combineert perfect met lichtzoute feta.

    Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 100 g feta
  • ½ kl harissa (poeder)
  • 1 ei
  • 2 el Pur Natur kwark
  • 2 broodjes
  • 4 takjes verse koriander

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes.
  3. Smeer de plakjes zoete aardappel in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid af met peper en zout.
  4. Bak ze ongeveer 10’ tot ze zacht worden.
  5. Haal de zoete aardappelen uit de oven en laat afkoelen.
  6. Verlaag de ovenstand naar 190°C.
  7. Snij de helft van de feta in blokjes en verkruimel de andere helft.
  8. Klop de harissa, het ei, de kwark en de verkruimelde feta in een kom door elkaar. Breng op smaak met peper.
  9. Halveer de broodjes in de lengte. Leg op elke snede brood in het midden wat van het harissa-mengsel en verdeel er vervolgens de plakken zoete aardappel en de feta blokjes over.
  10. Plaats de broodjes terug in de oven tot alles mooi gebakken is.
  11. Serveer meteen of laat even afkoelen op een rooster.
  12. Versier met enkele takjes verse koriander.