Een klassieke broccolisoep krijgt een frisse toets met wat koolrabi erbij. En dan is er nog een geheim ingrediënt dat we verklappen in de workshop ‘Soep, van klassiek tot verrassend’ én in deze video!
Ingrediënten
400 g koolrabi
1 dikke ui
1 broccoli (ong. 500 g)
2 el kokosvet
1 el marjolein
0.5 plantje bieslook
2 blokjes groentebouillon
150 g mascarpone
Bereiding
Schil de ui en snipper fijn.
Was de koolrabi (na het verwijderen van de groene bladeren) en de broccoli en snij beide in grove stukken.
Verwarm het kokosvet in een soepketel en fruit hierin de ui.
Voeg daarna de koolrabi en broccoli toe en roer gedurende 5’.
Breng 1,5 l water aan de kook en laat de bouillonblokjes hierin oplossen.
Voeg een glas bouillon toe aan de groenten en laat nog 5’ stoven op een zacht vuur, roer regelmatig.
Overgiet de gestoofde groenten met de rest van de bouillon, voeg ook de marjolein toe en kook gedurende 20’.
Voeg de mascarpone toe en mix de soep.
Laat de soep dan nog even opwarmen (maar laat niet koken).
Tover een artisanale broodkrans met camembert op tafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
De kookstijl van Pascale Naessens
Recept
Pascale toont je hoe groenten de ster in jouw keuken zijn. Ontdek haar recept voor een smaakvolle quiche van zoete aardappel en gebakken champignons, boordevol smaak.
Recepten voor een geslaagde picknick
Recept
Twee picknick-recepten voor wraps die je makkelijk kan meenemen. We zorgen ook nog voor een lekker fris drankje én een dessertje dat niet mag ontbreken in je picknickmand. Leg je picknickdeken maar al klaar!