Bloemkool is misschien wel de allerlekkerste groente voor op de BBQ. Zóveel lekkerder dan bloemkool te koken is het namelijk om ‘m te grillen. Lekker krokant en mooi goudbruin…probeer het recept uit onze BBQ-workshop.
Ingrediënten
100 g gerookte spekblokjes
1 bloemkool
0.5 citroen
1 plantje platte peterselie
170 g griekse yoghurt
2 el zure room
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Verwijder de bladeren van de bloemkool en kook in zijn geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat snel afkoelen.
Snij de bloemkool in schijven en dep goed droog. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril goudbruin.
Bak het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak fijn en meng met de Griekse yoghurt, enkele druppels citroensap, de zure room en de grofgehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout en zet even in de koelkast.
Haal de bloemkool van de grill en serveer met het sausje.
Met vis op de barbecue maak je gegarandeerd ook heel wat mensen blij. Ook een veggiebarbecue is een goed idee. En dat is meer dan gewoon groenten grillen. En tot slot: zalig zoet of heerlijk hartig, van welke afsluiter ben jij fan?
Spaghetti bolognese met rode linzen
Recept
Extra groenten in het favoriete gerecht van jouw kind? Dat kan met deze vegetarische spaghetti met linzen.
Hoe een luchtige chocomousse maken?
Recept
Wat is heerlijker dan een smeuïge chocolademousse als dessert na de maaltijd. Met deze tips maak je zó een perfecte luchtige chocomousse!