Bloemkool is misschien wel de allerlekkerste groente voor op de BBQ. Zóveel lekkerder dan bloemkool te koken is het namelijk om ‘m te grillen. Lekker krokant en mooi goudbruin…probeer het recept uit onze BBQ-workshop.
Ingrediënten
100 g gerookte spekblokjes
1 bloemkool
0.5 citroen
1 plantje platte peterselie
170 g griekse yoghurt
2 el zure room
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Verwijder de bladeren van de bloemkool en kook in zijn geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat snel afkoelen.
Snij de bloemkool in schijven en dep goed droog. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril goudbruin.
Bak het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak fijn en meng met de Griekse yoghurt, enkele druppels citroensap, de zure room en de grofgehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout en zet even in de koelkast.
Haal de bloemkool van de grill en serveer met het sausje.
Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?
Heerlijke sauzen en gerechten met kalfsfond
Recept
Kalfsfond, onmisbaar in de keuken als basis voor sauzen, soepen, terrines en ragouts. Ontdek de meest ge(s)maakte gerechten met de kalfsfonds van Lacroix.
Broodkrans met pesto en kerstomaten
Recept
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!