Zo Belgisch als een pak friet! Deze burger is gepimpt met gekarameliseerde ui en op smaak gebracht met bier. De perfecte hap voor de nationale feestdag of gewoon wanneer je er zin in hebt.
Ingrediënten
4 hamburgerbroodjes
4 rundshamburgers
2 witte uien
400 ml runderfond
4 sneetjes kaas
4 el mayonaise
tijm
1 blaadje laurier
maïzena bruine roux
33 cl bruin bier
1 el bruine suiker
roomboter
Bereiding
Pel de uien en snipper ze fijn.
Bak de helft van de ui in wat boter tot ze bruin kleurt.
Blus met de helft van het bier, voeg er de rundsbouillon aan toe en kruid af met tijm en laurier.
Laat tot de helft inkoken en giet door een zeef. Voeg Maïzena bruine roux toe om de saus in te dikken.
Laat de andere helft van de ui karameliseren met de bruine suiker en de andere helft van het bier. Laat inkoken.
Snij de hamburgerbroodjes in twee en besmeer ze met wat boter. Rooster ze gedurende 5 min in de oven (grillstand).
Bak de rundshamburgers in een grillpan met wat boter en leg er een sneetje kaas op zodra je ze hebt omgedraaid.
Smeer mayonaise op het onderste deel van de hamburgerbroodjes en leg er wat gekarameliseerde ui en een rundsburger met kaas op.
Werk af met biersaus en sluit af met het bovenste deel van de hamburgerbroodjes.
Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?
Heerlijke sauzen en gerechten met kalfsfond
Recept
Kalfsfond, onmisbaar in de keuken als basis voor sauzen, soepen, terrines en ragouts. Ontdek de meest ge(s)maakte gerechten met de kalfsfonds van Lacroix.
Broodkrans met pesto en kerstomaten
Recept
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!
Belgische burger
€ 76
prijs voor 2
Hamburgerfestival
Met zelfgemaakte sauzen, spreads én toppings geven we de klassieke vlees- of veggieburger een echte make-over!