Asperges op Vlaamse wijze

Snel, makkelijk én altijd feestelijk! Vul je bord vandaag met dé klassieker van dit seizoen: asperges op z’n Vlaams.

    Ingrediënten

  • 1 kg dikke witte asperges
  • 4 eieren
  • 200 g geklaarde boter
  • 1 plant krulpeterselie
  • 0.5 citroen
  • 2 el griessuiker

    Bereiding

  1. Schil de asperges en snij of breek ongeveer 3 cm van het uiteinde af. Was de schillen en de voeten.
  2. Leg de asperges in een ruime pan, kopjes in dezelfde richting. Zet onder water, voeg er enkele schillen en uiteinden aan toe alsook de citroen en de suiker.
  3. Kruid met zwarte peper en zout, dek af en breng aan de kook. Eens het kookpunt bereikt neem je de pan van het vuur en laat je afgedekt nagaren.
  4. Controleer of de asperges gaar zijn door met een aardappelmesje in de uiteinden te prikken. Het moet zacht maar zeker niet papperig aanvoelen.
  5. Kook de eieren hard en scheid, als ze nog warm zijn, de dooiers van het eiwit. Plet ze beiden afzonderlijk.
  6. Was, droog en hak de peterselie fijn.
  7. Warm de geklaarde boter op en verwarm de borden voor. Haal de asperges uit hun kookvocht en verdeel over de borden.
  8. Schik er de eieren en peterselie rond en overgiet met de boter. Kruid af met zwarte peper en zout naar smaak.

Bekijk de video:


koken