Staycation in eigen tuin? Dankzij dit dessert waan je je toch in een tropisch vakantieparadijs. Door de ananas te bakken, komt de zoete smaak nog beter uit. Snel opeten vóór het roomijs smelt!
Ingrediënten
1 ananas
1 granaatappel
1 limoen
5 cl rum
3 el bruine suiker
1 kaneelstokje
2 el kokospoeder
10 bolletjes vanille
4 takjes munt
Bereiding
Schil de ananas en snij de ananas in 10 gelijke schijven.
Snij de granaatappel open en verwijder de pitjes.
Pers de limoen.
Doe de rum in een steelpannetje en warm deze lichtjes op. Voeg de bruine suiker en het kaneelstokje toe.
Neem van het vuur van zodra de bruine suiker is gesmolten en roer er het limoensap onder.
Besprenkel hiermee de ananasschijven en laat gedurende minstens 1 uur trekken.
Kleur het kokospoeder in een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
Bak de ananasschijven gedurende 3 à 5’ langs elke kant op de barbecuegrill.
Schik ze op de borden, schep er een bolletje vanille ijs op en bestrooi met het kokospoeder en de granaatappelpitten.
5 verrassende stoomgerechten van ontbijt tot dessert
Recept
Je eten stomen is gezonder en sneller. Bekijk onze 5 recepten voor gestoomde gerechten, van ontbijt tot dessert.
Hoe pof en pel je kastanjes?
Recept
Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?
BBQ
€ 7
Seppe Nobels: BBQ op wereldse wijze
08/06 - Wereldse grillades met groenten in de hoofdrol, gecombineerd met vlees of vis voor wie wil. Loop warm voor creatieve BBQ-gerechten en -technieken in dit webinar met chef-kok Seppe Nobels.
€ 38
nieuw
Barbecue met bier
In deze kookworkshop krijg je een biertasting en BBQ-masterclass in 1. Klinkt goed, toch?
€ 42
prijs voor 2
Koken is kinderspel: BBQ-editie
Ben jij grillkampioen? Ontdek het tijdens deze razend originele kookworkshop voor ouders en kids !
€ 38
vernieuwd
Vlees, vis en veggie op de BBQ
Een zomer lang barbecueën? Volg deze kookworkshop boordevol inspiratie!
€ 38
Whisky in en bij de BBQ
Whisky in en bij je vlees, vis én dessert op de bbq? Subliem! Volg deze barbecueworkshop boordevol foodpairing-tips.
€ 7
nieuw
Voorkom voedselverspilling tijdens je BBQ (digitaal)
Na een barbecue je koelkast niet meer moeten volproppen met restjes? Met de tips uit dit webinar verspil je minder voedsel.
€ 35
Vegetarische BBQ: van apero tot dessert
Leg veggie op de rooster Denk je bij barbecueën meteen aan vlees? Verleg je grenzen…
Samen rond de barbecue
Samen met je team een volledig menu op de barbecue klaarmakenEn jullie zullen g(r)illen van…