Duurzaam ondernemen


Jij wil bewuster leven en genieten. Bij Colruyt Group Academy geven we je graag onze allerbeste inspiratie.

Bij ons vind je inspiratie voor quality time met je vrienden, familie of partner rond actuele thema’s die voor jullie belangrijk zijn. In onze waaier aan workshops en Tips & Talks, in onze academies en op onze website, krijg je niet alleen duidelijke informatie en concrete tips over bewuster koken, gezonder leven, duurzamer rijden … Je proeft ook van nieuwe culturen, verkent je talenten en leert nieuwe mensen uit de streek kennen. Kortom, bij ons kan je makkelijk ontmoeten, ontdekken en ondernemen. Of je nu te gast bent in een van onze academies of ons digitale aanbod verkent.
 
Tegelijkertijd gaan we zelf ook bewust om met onze impact op het milieu. In onze Academies beperken we voedseloverschotten en papiergebruik, en gaan we voor steeds meer energiebesparing en steeds minder CO2-uitstoot. 
 
Zo maken jij en wij elke dag een beetje evenwichtiger en gezelliger. Stap voor stap.
 

Onze eigen inspiratie

Bij Colruyt Group Academy stappen we graag mee in het verhaal van Stap voor Stap, het duurzaamheidsconcept van Colruyt Group. Stap voor Stap heeft oog voor  4 thema's die jou en ons na aan het hart liggen: onze gezondheid, de samenleving, het dierenwelzijn en het milieu.
Wanneer we vertellen over een van onze initiatieven binnen deze thema’s, herken je ze meteen aan de icoontjes hieronder.
 

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht dat je voor inspiratie terecht kan bij ons. Helemaal terecht. Dus wanneer we alternatieven, inzichten en ideeën voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.
 

Samenleving

Bevordert een workshop, Tips & Talks of ander initiatief een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een workshop of Tips & Talks met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor onze workshops en Tips & Talks waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke workshops, Tips &Talks en andere initiatieven jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.
 
 

Onze stapjes in de goede richting

Als deel van Colruyt Group zit duurzaamheid sterk verweven in het DNA van Colruyt Group Academy. We geloven dat ook onze workshops, Tips & Talks en andere projecten een bron van inspiratie kunnen zijn. Dankzij de initiatieven hieronder werken we alvast samen met jou, onze lesgevers en onze medewerkers, stap voor stap, aan een duurzamere toekomst.