Zo geef je jouw baby een heerlijke massage

24/03/2020

Een nieuwe baby in huis hebben doet wat met je, niet? Neem rustig de tijd om te wennen en te vérwennen. Want wist je dat strelen en bewust aanraken ideaal zijn om je kindje te leren kennen? Een fijne babymassage doet wonderen voor jullie band. En veel heb je niet nodig voor zo’n heerlijk wij-moment. We verklappen je alvast een paar geheimen om er pure quality time van te maken.

In samenwerking met

 

Gebruik een lekkere olie

Je bent al helemaal verliefd op dat rozige babyhuidje. En masseren met een zachte amandelolie, maakt je kleintje nóg snoeziger om te knuffelen. Giet de massageolie altijd in een kommetje, zodat je ze makkelijk met één hand kan nemen.

Pittenkoek


Maak het heerlijk warm

Je massage heeft veel om het lijf, maar je baby (op een luier na) niet. Ontspan dus samen in een verwarmde kamer van 25 °C. Zorg voor rust met een gedempt licht. En maak er echt een momentje van voor jullie twee alleen.

Pittenkoek


Kies een fijn moment

Vind jij het zalig om na een warm bad nog even te ontspannen en dan lekker onder de wol te kruipen? Wel, je kindje ook! Masseer je baby dus liefst na z’n badje, doe daarna z’n pyjama aan en geef ‘m zijn flesje. Geef nooit een massage net na de maaltijd.

Masseer je baby liefst na z’n badje, doe daarna z’n pyjama aan en geef ‘m zijn flesje. Geef nooit een massage net na de maaltijd.


 

Wees zelf helemaal zen

Kom je gespannen thuis na een drukke dag? Kom dan zelf even tot rust voor je aan de massage begint. Je baby zal meer genieten als jij ook ontspannen bent. En omgekeerd zal jij zen worden door het contact met je kleintje. Een mooie win-win!

Pittenkoek


Zorg voor streelzachte handen

Was eerst je handen, zorg voor korte nagels en doe je ringen en sieraden uit. Je baby masseren doe je zo natuurlijk mogelijk: met blote en warme handen dus.

Pittenkoek


Zoek een comfy houding

Je baby op het verzorgingskussen, een warme badcape bij de hand en jij op een zachte ondergrond, met je rug tegen de muur bijvoorbeeld. Zit comfortabel en de massage zal nog zo geslaagd zijn.