Thuistips voor de kids: lekker samen vieruurtjes maken

20/03/2020Recepten

Ben je onverwachts thuis met de kids? Met deze 3 makkelijke receptjes maak je samen gezellig vieruurtjes. Gezond, lekker en je kind leert op een leuke manier iets bij!

Pittenkoek

Knabbelcactus

8 personen – 10 min voorbereiding – 15 min bereiding

Ingrediënten

  • Bakparels
  • 2 komkommers
  • 250 g kerstomaatjes
  • 250 g kaasblokjes
  • 250 g mozzarellabolletjes
  • 1 bokaal zilveruitjes
  • 1 bokaal augurken
  • 1 plantje basilicum

Bereidingswijze

  1. Snij het uiteinde van de komkommers.
  2. Zet elke komkommer rechtop in een bloempotje of een bokaal.
  3. Vraag aan je hulpkok om de komkommer vast te houden terwijl jij de ruimte errond vult met bakparels. Zo blijft de komkommer mooi recht staan.
  4. Prik kaas en groentjes op houten prikkers, zoveel als je wil.
  5. Prik ze vast in de kommer zodat het op een cactus lijkt.

Pittenkoek

Veggie nugget wrap

4 personen – 10 min voorbereiding – 5 min bereiding

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 citroen
  • 1 potje maïs (150 g)
  • 2 wortels
  • 1 tomaat
  • 100 g gemengde sla
  • 12 Bio Veggie Company nuggets
  • 4 volkoren wraps
  • Olijfolie
  • Dressing naar keuze

Bereidingswijze

  1. Vraag je hulpkok om de avocado’s te schillen en te ontpitten.
  2. Plet het vruchtvlees van de avocado’s met een vork.
  3. Besprenkel de geplette avocado’s met wat citroensap.
  4. Laat de maïs uitlekken in een vergiet.
  5. Vraag je hulpkok om de paprika te schillen, de zaadlijsten en steelaanzet te verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes te snijden.
  6. Schil de wortels en rasp ze fijn.
  7. Snij de tomaat in kleine blokjes.
  8. Bak de nuggets krokant in een pan met wat olijfolie.
  9. Besmeer de wraps met de geplette avocado’s.
  10. Leg er een laagje sla op, enkele stukjes tomaat en paprika, een beetje maïs en wat geraspte worteltjes.
  11. Schik 3 nuggets op elke wrap en werk af met de dressing.
  12. Rol de wrap op (je kan ze eventueel vastzetten met een houten prikker).
  13. Snij elke wrap in 2 en serveer.

Superfood granola met kokosyoghurt

Volkoren chocoladekoekjes

12 koekjes – 10 min voorbereiding – 10 minuten bereiding – 15 min oventijd – 30 min koeltijd

Ingrediënten

  • 80 g boter (kamertemperatuur)
  • 40 g boekweitmeel
  • 60 g speltbloem
  • Enkele druppels vanille-extract
  • Mespunt zout
  • Snuifje bakpoeder
  • 80 g rietsuiker
  • 30 g chocoladedruppels
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Vraag je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180°c.
  2. Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier op.
  3. Meng het boekweitmeel, de speltbloem, het vanille-extract, het bakpoeder, het zout en de rietsuiker in een kom door elkaar.
  4. Voeg de zachte boter en het ei toe.
  5. Meng goed tot een samenhangend deeg.
  6. Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze onder het deeg.
  7. Vorm met je handen 12 balletjes van het deeg en duw ze een beetje plat.
  8. Leg de balletjes op de ovenplaat en bak ze 10 à 15 minuten in de oven.
  9. Laat de koekjes afkoelen voor je ze van de ovenplaat neemt.