Schweppes laat je winteravonden bruisen

02/12/2016

Wie zegt dat je alleen in de zomer cocktails kan drinken? Dat kan je in elk seizoen! De Schweppes Premium Mixer, een gamma van tonics in zes smaken, zijn perfect om een heerlijk opkikkertje te maken, om gezellig op te slurpen met vrienden of met collega’s na een harde werkdag ;-) Laat je verleiden door één van onze drie recepten, of door alle drie!

1) Gin-tonic Hibiscus

Al eeuwen wordt ze gebruikt in Azië, Afrika en de Caraïben. De hibiscusbloem is perfect voor een gin-tonic met bloementoetsen. Deze cocktail kan je ook maken met droge gin. Vervang dan de aardbeien door muntblaadjes.

Ingrediënten

  • 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus
  • 7 cl fruitgin
  • een paar aardbeien
  • zeste van limoen
  • ijsblokjes

Bereiding

Vul een bol glas met ijsblokjes. Giet er 4 à 7 cl fruitgin in. Hou je glas scheef en giet er de Schweppes Premium Mixer Hibiscus traag bij. Zo mengen de bubbels zich subtiel met de alcohol. Garneer het glas met een paar aardbeien en zeste van limoen.


2) Moscow Mule

De magie van deze cocktail zit hem in de gembersmaak die zich vermengd met de smaak van de verfijnde alcohol. Deze cocktail werd gecreëerd in Los Angeles in 1947 en werd “Moscow Mule” gedoopt voor het land van oorsprong van de wodka, die erin verwerkt zit.

Ingrediënten

  • 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale
  • 6 cl wodka
  • 1 cl citroensap
  • muntblaadjes
  • ijsblokjes

Bereiding

Vul een groot glas met ijsblokjes. Giet er de ingrediënten over en meng voorzichtig met een cocktaillepel. Versier met een citroensneetje en een muntblaadje.


3) Dark & Stormy Twist

De Dark & Stormy is bekend als de nationale drank van de Bermuda-archipel. Maak je cocktail, sluit je ogen en stel je voor dat je op een wit zandstrand ligt met je glas in je hand. Ideaal om snel even helemaal ergens anders te zijn ...

Ingrediënten

  • 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale
  • 5 cl amberkleurige rum
  • 2 cl limoensap
  • 1 cl suikersiroop
  • 3 druppeltjes Angostura Bitter
  • muntblaadjes
  • zeste van limoen of appelsien

 

Bereiding

Koel je glas met ijsblokjes. Giet het gesmolten water weg. Serveer 5 cl amberkleurige rum, 2 cl limoensap en 1 cl suikersiroop. Voeg daar nog 3 druppeltjes Angostura Bitter aan toe. Giet er 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale bij. Versier met een muntblaadje en met zeste van limoen of appelsien.