Na de barbecue? Nooit meer schrobben!

03/03/2020

Het is weer zover. Het barbecueseizoen breekt aan en dat gaat hand in hand met fijne momenten van gezellig samenzijn en lekker eten. Alleen jammer dat je nadien telkens met die afwaskater zit opgescheept. Of toch niet? … Met deze handige tips schrob je nooit meer!

In samenwerking met

 

Nooit meer schrobben?

Vanaf nu is het schrobwerk aan het rooster van je barbecue voorgoed verleden tijd. Aangebrand vuil kan je immers preventief aanpakken, of als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Bovendien hoef je daar niet eens specifieke aankopen voor te doen: de meeste hulpmiddelen vind je gewoon thuis, van citroen tot krantenpapier!

 

Aangebrande restjes vermijden

Ben je eerder het proactieve type? Dan verhinder je de mineur van de afwas nog voor het barbecueën: wrijf het rooster voor het bakken in met een halve citroen. Even schoonwrijven met de stalen borstel, en nog eens met de citroen erover. Het citroensap zorgt ervoor dat het vlees bij het grillen niet aan de rooster kleeft. Resultaat? No scrubs!

 

Aangebrande restjes wegtoveren

Ben je eerder het type dat problemen wel oplost als ze zich stellen? Sit back, relax en het vuil verdwijnt vanzelf:

 • 1. Met de krant
  Wikkel het afgekoelde rooster in krantenpapier en maak het nat. De dag nadien veeg je het rooster met een stukje keukenrol schoon. Die glans!
 •  
 • 2. In het gras
  Leg het rooster na het bakken gewoon in het gras. Een nachtje in de gezonde buitenlucht en hop, je veegt de restjes met een stukje keukenpapier zo weg.
 •  
 • 3. In de vuilzak
  Weggooien zou zonde zijn, maar het rooster een paar uurtjes laten weken in een vuilniszak is wél aanvaardbaar. Gewoon vullen met een warm sopje en de zak stevig dichtbinden, de rest gaat vanzelf.

 

Leven en laten leven

En dan de laatste, maar niet de minste tip: doe niets. Als je de barbecue de volgende keer aansteekt, laat je de vlammen mooi opkomen. Even voorzichtig vegen met de borstel en weg is alle vuil.