Kersvers koken met kweek van bij ons

06/04/2020Recepten

Ook onze lokale boeren hebben het deze periode niet makkelijk. En jij kan ze een duwtje in de rug geven door hun lekkere groenten en fruit te kopen die nu in de winkels van Colruyt Group in de kijker staan! Want nu we ‘in ons kot’ zitten, trek je misschien ook wat meer tijd uit om met verse producten te koken? In dat geval passen deze originele receptideetjes perfect bij het (paas)seizoen!

Gebruik je lokale ingrediënten in deze recepten:

Pittenkoek

Eitjes in een kopje met prei en champignons

4 personen – 30 min voorbereiding – 10 min bereiding

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • Carlsbourg boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 prei
  • 180 g champignons
  • 1 teentje look
  • 2 el peterselie
  • 60 ml Balade room
  • 30 g geitenkaas
  • 4 Ovyta eieren (kamertemperatuur)
  • 1 el bieslook

Bereidingswijze

  1. Snij het wit en lichtgroene deel van de prei in slierten.
  2. Snij de champignons in schijfjes en snipper de peterselie fijn.
  3. Boter 4 kopjes in met zachte boter (vooraf uit de frigo genomen).
  4. Kruid met peper en zout en verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verhit een braadpan op medium vuur en voeg de olijfolie toe.
  6. Bak hierin de prei, de champignons en pers de look hierover uit.
  7. Voeg naar het einde de peterselie toe en kruid met peper en zout.
  8. Giet een eetlepel room in elk kopje.
  9. Verdeel de groentemengeling over de kopjes.
  10. Kruimel er een beetje geitenkaas over.
  11. Breek een ei over elk kopje.
  12. Zet de kopjes gedurende 10’ in de oven op 180°C.
  13. Strooi er de bieslook over en serveer met knapperig stokbrood en lekkere boter. 

TIP: De champignons kan je gerust vervangen door chanterellen of oesterzwammen


Pittenkoek

Asperge- en ricotta taart 

1 taart - 20 minuten (+ 20 minuten oventijd)  

Ingrediënten

  • 1 verpakking Herta bladerdeeg
  • 1 bussel grote asperges
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 potje ricotta
  • 2 Ovyta eieren
  • 1 handvol peterselie
  • 1 handvol bieslook
  • 2 el verse tijm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). 
  2. Neem het bladerdeeg net voor gebruik uit de koelkast en leg het op een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg er een ronde taartvorm (net iets kleiner dan het deeg) op en ga er voorzichtig langs met een mes, zonder het deeg door te snijden.
  4. Prik de binnenkant in met een vork en laat de buitenste rand intact.
  5. Snij de verse kruiden fijn en schil de asperges.
  6. Meng de ricotta met 1 ei en met de fijngesneden kruiden alsook met peper en zout.
  7. Strijk deze mengeling op de binnenkant van de taart.
  8. Leg er de asperges op en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  9. Klop het andere ei los met een vork en smeer hiermee de rand in.
  10. Bak de taart ongeveer 20’ à 25’ in de oven op niveau 2 (net iets lager dan het midden van de oven).
  11. Serveer de taart lauw.

TIP: Witte asperges zijn erg zacht en ongeveer 3 maanden beschikbaar (april-juni). 1 grote bussel asperges kan je gerust vervangen door 2 bakjes kleine asperges. 


 

In samenwerking met :