Feesten voorbereid tot in de puntjes

01/12/2016

Het aftellen is begonnen. Binnenkort brengen we samen met familie de mooiste avond van het jaar door. “Ik heb nog wel wat tijd”, denk je dan. Maar de tijd vliegt voorbij … Wil je je tafel perfect versieren voor de gelegenheid of een viersterrenmenu bereiden? Begin dan op tijd aan je voorbereidingen.

Een elegante tafel

Onze partner Billiet, specialist in de kunst van het tafel versieren, geeft je een paar tips.

  1. 1. Kies een themakleur voor je tafel: beperk je bij voorkeur tot twee kleuren. Gebruik eventueel een derde, meer discrete kleur voor de kleine decoratie-elementen. Dé trend dit jaar? Koperroos!

  2. 2. Combineer basiselementen met een chique toets: je hoeft dus geen nieuw servies te kopen! Je hebt vaak niet veel nodig om je borden elke dag een feestelijke tint te geven. Een mooi bestek, bijvoorbeeld.

  3. 3. Kies verschillende materialen en texturen: geef karakter aan je tafel door te spelen met stoffen en objecten. Textiel, glas, aardewerk … de mogelijkheden zijn eindeloos.

  4. 4. Kies voor een loper in plaats van een tafellaken : dat is een pak moderner. Je kan hem in de lengte of in de breedte leggen in functie van het aantal gasten en het gewenste effect.

  5. 5. Meng decoratie in verschillende vormen en formaten : kerstballen, pailletten, pluimpjes … Laat je verbeelding de vrije loop. Het doel is een mooi geheel te creëren.

  6. 6. Plaats je decoratie asymmetrisch: de speciale plaatsing trekt de aandacht naar de details van je tafel. Probeer het gewoon eens.

  7. 7. Vergeet de kaarsen niet: niets is beter dan kaarsen om een gezellige sfeer op te roepen. Zitten er kinderen aan tafel? Kies dan voor LED-kaarsen. Die geven ongeveer hetzelfde licht als een echte kaars, maar zijn een stuk veiliger.

  8. 8. Gebruik je decoratie voor eindejaar de hele winter lang: met behulp van de decoratie-elementen van je tafel blijft de feestsfeer langer in je woonkamer hangen.

Een droomdiner

Weet je al wat je je gasten zal serveren? Super! Denk eraan om je recepten enkele dagen op voorhand al eens te testen. Zo vermijd je onaangename verrassingen op die belangrijke dag.

Zoek je nog ideeën voor je menu? Wij organiseren heel wat workshops rond de eindejaarsfeesten.

Serveer een aperitief om u tegen te zeggen door aan de slag te gaan met de shaker in onze workshop Feestelijke cocktails of maak verfijnde hapjes tijdens de workshop Het perfecte aperitief. Leer een heerlijk menu maken van A tot Z in Feestelijk dineren. Of doe inspiratie op voor het dessert in Feestelijke taarten voor het eindejaar.

Is één van je gasten vegetariër? Of ben je zelf vegetariër? Kies dan voor onze workshops Bio: feestelijk veggie hapjesbuffet of Bio: feestelijk vegetarisch menu.

En omdat je tijdens de feesten ook zou kunnen smullen zonder gluten of zonder lactose, organiseren we ook de workshop Gluten- en lactosevrij: feestelijke hapjes.