Elodie en familie delen de liefde voor muziek

17/02/2020

Samen met de kids muziek maken, hoeveel leuker worden de weekends? Elodie en Koen namen zoontje Tobe (4) mee naar de workshop ‘Samen muziek maken’. Intussen gaat het hele gezin regelmatig aan de slag met muziek thuis. Wij woonden een live optreden bij!

In samenwerking met

 

Waarom koos je voor een workshop muziek maken, Elodie?

“Onze kindjes zijn heel actief en leergierig en dus ben ik altijd op zoek naar activiteiten waarin ze zich kunnen uitleven. De workshop ‘Samen muziek maken’ was een schot in de roos voor Tobe. We gingen toen hij 18 maanden was en nog eens rond zijn derde verjaardag. Alle kindjes moesten eerst wat wennen, maar al snel werd er volop gezongen, muziek gemaakt en gedanst.”

 

En jullie maken ook thuis nog samen muziek?

“Jazeker! Elke dag voor het avondeten houden we ons muziekmomentje met Tobe en zijn zusje, Elle (2). Om nog wat energie kwijt te raken (lacht). We zetten de radio of YouTube op. Tobe ‘bouwt’ een podium met zijn knuffels en auto’s als publiek. En dan zingen en springen maar.”

Onze kindjes zijn heel actief en leergierig. Deze workshop was een schot in de roos!

 

“We doen nog vaak de ‘stopdans’ die we leerden in de workshop. Dan mogen ze dansen, gieren en lawaai maken tot ik klap, fluit of zwaai. Op dat moment moet iedereen stilstaan en een bepaalde houding (standbeeld) aannemen. De lesgeefster vertelde dat dit goed is voor de coördinatie, concentratie en het evenwicht. En onze deugnieten vinden het superleuk natuurlijk.”

Wist je dat?

Samen muziek maken stimuleert je kindje om behulpzamer te zijn en vlotter samen te werken.

Zit er ook muziek in jouw baby, peuter of kleuter?