Dikke truiendag: 6 handige besparingstips

15/02/2016Wist je dat...?
Dikke truiendag is een initiatief van de Vlaamse Overheid. Met hun campagne willen ze mensen op een leuke manier tonen dat je met een paar kleine aanpassingen al heel wat kunt uitsparen op je energiefactuur. En tegelijk strijd je ook mee tegen de klimaatopwarming. Reden genoeg dus om mee te doen!
Onze kok Valerie is ook volledig overtuigd van het idee. Daarom schreef ze voor ons 6 handige tips neer om je te helpen besparen in de keuken:
 


Deksels!

“Zet altijd een deksel op je kookpan. Zo verspil je wel de helft minder energie.”
 


Op elk plaatje past een potje

“Kies de juiste pan voor de juiste kookplaat. Een grote pan gaat op een grote plaat en een kleine pan op een kleine plaat. Zo voorkom je energieverlies.”
 


Wok ‘n Roll

“Maak eenpansgerechten. Wokken is echt de ideale methode om op korte tijd een heerlijke maaltijd te bereiden.”
 


Multi-oven

“Zet de oven al wat vroeger uit. Gebruik de restwarmte om je gerecht te laten nagaren of om andere gerechten warm te houden of je borden voor te verwarmen.”
 


Koud, kouder, koudst

“Ontdooi je diepgevroren ingrediënten in de koelkast. De koude van de ingrediënten helpt de koelkast op temperatuur te houden. Bovendien is het ook de beste manier om diepgevroren vlees en vis te ontdooien.”
 


Koele frigo

“Installeer je koelkast niet vlak naast een warmtebron zoals een oven, een vaatwasser, een radiator of bij een raam waar veel zonlicht door binnenvalt.”
 
Bedankt Valerie! Ziezo, met deze tips help je je portemonnee én het milieu.