3x pannenkoeken met een twist

01/02/2018

“Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar panneke warm.” Tot hier de traditie! Want dit jaar schotelen we je heel wat anders voor dan de klassieke pannenkoeken met bruine suiker. Zoet met kastanjes, hartig met rijst of een glutenvrije variant? Op 2 februari tover je deze originele recepten op tafel.

 Kastanjepannenkoeken met zoete vulling 

Ingrediënten (voor +/- 10 stuks)
  • Voor de pannenkoeken
250 g kastanjemeel
500 ml hazelnoot-amandeldrink
2 eieren
Een scheut bruiswater
Eventueel een snuifje zout
  • Voor de vulling
150 g in water gewelde rozijnen
2 appels, raspen
Een snuifje kaneel
Honing
Vanilleyoghurtijs

Bereidingswijze
1. Maak het beslag.
2. Meng onder het beslag de gewelde rozijnen, de kaneel en de geraspte appel. Zo bak je de appel en de rozijnen mee.
3. Werk af met honing en een bolletje vanilleyoghurtijs.

Glutenvrije pannenkoeken 

Ingrediënten (voor +/- 10 stuks)
100 g glutenvrije havervlokken
100 g boekweitmeel
2 eitjes
450- 500 ml Dilea lactosevrije melk
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Een snuifje zout
Neutrale olie, bijvoorbeeld rijstolie
Gluten- en lactosevrije choco
Pur Natur confituur 

Bereidingswijze
1. Maal de havervlokken tot meel in een hakmolen.
2. Neem een kom, doe het havermeel, boekweitmeel, bakpoeder, vanillesuiker en zout erin en meng.
3. Voeg de eieren toe en meng met een klopper, giet er beetje bij beetje de melk bij tot je een glad beslag bekomt.
4. Bak de pannenkoekjes in een pannenkoekenpan met neutrale olie.
5. Serveer de pannenkoeken met choco of confituur.

Hartige rijstpannenkoeken

Ingrediënten (voor +/- 10 stuks)
Voor de pannenkoeken
500 g rijstmeel
1 liter rijstdrink
4 eieren
Een scheut bruiswater
Eventueel een snuifje zout
Voor het beleg
Mozzarella
Verse vijgen in kwartjes gesneden
Parmaham

Bereidingswijze
1. Maak het beslag en bak het volledig op. Het rijstmeel zakt naar de bodem.
2. Roer telkens voor je beslag neemt goed door.
3. Beleg de pannenkoeken voor de helft met mozzarella, verse vijgen en werk af met de parmaham. 

Smakelijk!