Aromatherapie: wat is het en wat doet het?

 

 

Aromatherapie: wat is het en wat doet het?

Helpt tijm om de luchtwegen vrij te maken? En zorgt citroen echt voor meer vitaliteit? Aromatherapie kan ons op veel manieren helpen en toch roept het nog veel vragen op. Daarom vragen we raad aan 3 dames die zich al een tijdje verdiepen in de wondere wereld van etherische oliën. Ze leggen ons in geuren en kleuren uit wat aromatherapie betekent.

 
 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op etherische oliën. Die oliën komen voor in de bladeren, bloemen, vruchten, twijgen, zaden, harsen, wortels en de schors van aromatische planten. Enkele bekende voorbeelden zijn lavendel, eucalyptus, rozemarijn, tijm en citronella.

Met etherische oliën kan je heel veel doen. Je kan er onder meer massage- of badolie van maken, ze mengen in (neutrale) verzorgingsproducten of toevoegen in een aromaverstuiver. Jij ontdekt en kiest de toepassing die best bij je past.

 

Je kan de oplossingen bijvoorbeeld gebruiken om de lucht te zuiveren, te ontspannen in bad of om gewrichtspijnen te voorkomen. In die zin is aromatherapie perfect voor mensen met een drukke agenda of voor wie gemakkelijk ziek is.

Nancy,
lesgeefster van onze workshops

 
 

Hoe helpt aromatherapie jou?

Oliën van planten doen je lichaam en geest goed. Zo zijn er aroma’s die stress en angst verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren of goed zijn voor de huid of de luchtwegen. Sommige geuren zouden ook inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel weer in evenwicht brengen.

 

Ik gebruik natuurlijke middeltjes zoals lavendel om huidproblemen aan te pakken. Mijn man was eerst sceptisch, tot hij ervaarde dat lavendel hem ook helpt om tot rust te komen.

Karine,
volgde een workshop aromatherapie

 
 

Voorbeeld van praktische toepassingen:

Aromatherapie: wat is dat eigenlijk?
 
 

Wat haal je uit de workshops?

Bij Colruyt Group Academy bieden we 6 verschillende workshops aan rond aromatherapie: van een inspiratiesessie die je de nodige basiskennis geeft, tot aromatherapie specifiek gericht op spieren en gewrichten. Tijdens de workshops krijg je de kans om zelf aromatische oplossingen te bereiden die voor jou nuttig zijn.

 

In de workshops aromatherapie kom je te weten welke plantaardige of etherische oliën geschikt zijn voor jou. Je krijgt de kans om er zelf mee aan de slag te gaan, zodat je de oliën ook thuis kan blijven gebruiken.

Linda,
programmacoördinator Bio-Planet

 
 

Benieuwd wat etherische oliën voor jou kunnen doen?

 
Ontdek onze 6 workshops rond aromatherapie