Koken met restjes (demo-cooking)

Voor 1 pers.

Lezing

€ 15

prijs per persoon

Minder voedsel weggooien? Kijk en leer hoe je eenvoudige recepten met restjes maakt.

Herken je dit? Die frustratie omdat je de maaltijdoverschotten die je zo goed bewaarde, toch weer liet bederven? Of ergernis omdat restjes brood, zuivel of groenten bij jou thuis meestal in de vuilbak belanden? Vind je het zonde om al die restjes weg te gooien, maar weet je niet wat je ermee moet?

In deze demo-cooking krijg je eenvoudige tips om het maximum uit je voeding te halen, zodat je thuis véél minder eten moet weggooien. Denk aan slim winkelen, bewaartips en houdbaarheid interpreteren. Onze chef bereidt ook enkele verrassende recepten uit ‘Het restjeskookboek’ van Vlaco.

Op het programma:

  • Food waste: wat, waar, waarom en hoeveel?
  • Planning: hoe voorkom je restjes door je maaltijden goed te plannen (bv. boodschappenlijstjes, pasta of rijst afwegen …)?
  • Koelkast organiseren: wat leg je wel en niet in de koelkast en op welke plaats precies?
  • Etiketten: wat is het verschil tussen ‘te gebruiken tot' en 'ten minste houdbaar tot'?
  • Demo-cooking: steel met je oren en ogen, proef en neem tips & tricks mee naar huis om zelf nieuwe gerechten met keukenrestjes te maken.

Een expert van Vlaco maakt ons wegwijs

Vlaco behartigt al 30 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. De vzw werkt samen met overheden en bedrijven rond de verwerking van organisch-biologisch afval en helpt ook consumenten om bewuster om te springen met voedsel en natuurlijke grondstoffen, om zo bij te dragen tot de circulaire economie. In onze lezingen leren hun medewerkers je alles over kringlooptechnieken die je zelf kan toepassen zoals koken met restjes, thuiscomposteren of kringlooptuinieren. Lees meer

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 2 uur
  • Inclusief hapje en drankje.
  • Maximum 40 deelnemers per sessie.
  • Proeven van de bereidingen uit de demo-cooking inbegrepen.

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap

Georganiseerd door:

Minder voedsel weggooien? Kijk en leer hoe je eenvoudige recepten met restjes maakt.

Herken je dit? Die frustratie omdat je de maaltijdoverschotten die je zo goed bewaarde, toch weer liet bederven? Of ergernis omdat restjes brood, zuivel of groenten bij jou thuis meestal in de vuilbak belanden? Vind je het zonde om al die restjes weg te gooien, maar weet je niet wat je ermee moet?

In deze demo-cooking krijg je eenvoudige tips om het maximum uit je voeding te halen, zodat je thuis véél minder eten moet weggooien. Denk aan slim winkelen, bewaartips en houdbaarheid interpreteren. Onze chef bereidt ook enkele verrassende recepten uit ‘Het restjeskookboek’ van Vlaco.

Op het programma:

  • Food waste: wat, waar, waarom en hoeveel?
  • Planning: hoe voorkom je restjes door je maaltijden goed te plannen (bv. boodschappenlijstjes, pasta of rijst afwegen …)?
  • Koelkast organiseren: wat leg je wel en niet in de koelkast en op welke plaats precies?
  • Etiketten: wat is het verschil tussen ‘te gebruiken tot' en 'ten minste houdbaar tot'?
  • Demo-cooking: steel met je oren en ogen, proef en neem tips & tricks mee naar huis om zelf nieuwe gerechten met keukenrestjes te maken.

Een expert van Vlaco maakt ons wegwijs

Vlaco behartigt al 30 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. De vzw werkt samen met overheden en bedrijven rond de verwerking van organisch-biologisch afval en helpt ook consumenten om bewuster om te springen met voedsel en natuurlijke grondstoffen, om zo bij te dragen tot de circulaire economie. In onze lezingen leren hun medewerkers je alles over kringlooptechnieken die je zelf kan toepassen zoals koken met restjes, thuiscomposteren of kringlooptuinieren. Lees meer

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 2 uur
  • Inclusief hapje en drankje.
  • Maximum 40 deelnemers per sessie.
  • Proeven van de bereidingen uit de demo-cooking inbegrepen.

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap